Dobrý den vařím ve Školní jídelně diety jaterní,bezlepkovou,bezlaktozovou,Chtěla bych se zeptat jestli by vadilo zahušťovat omáčky pro jaterní diety rýžovou moukou,Jaterní jsem začala vařit až teď od září 2018,A proč se udává v receptech otestovat maso na cibulky kdyz ji nemohou,Je fakt že ji nemaji až tak přísnou,A můžou Podravku?a zeleninové koření?obsahují sušenou zeleninu,v malém množství sůl ach ta sůl,A me začátky, Děkuji vám moc s pozdravem Eva
Dobrý den, na Váš dotaz odpovídá specialista výživy Marika Králiková:
Dobrý den, Evo,
jaterní dieta by měla být šetřící. Pokrmy lze zahušťovat např. nasucho opraženou moukou, případně strouhaným bramborem, rozmixovanou zeleninou. Rýžovou mouku můžete použít také. Cibulový základ opravdu při jaterní dietě vhodný není. Stejně tak se doporučuje vynechat kořenící směsi, které obsahují vyšší množství soli nebo glutamát. Ideální je použít spíše čerstvé nebo sušené bylinky (bazalka, tymián, oregano, libeček, petržel, meduňka, šalvěj).
Ať vašim strávníkům chutná!
Dobrý den,
právě jsme publikovali článek o Šetřící dietě. https://www.slimming.cz/setrici-dieta/
Přeji hezký den.